Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egy apró ötlet, és máris kész a leggyönyörűbb karácsonyi torta! Ezt te is meg tudod csinálni!

Csokis kényeztetés, még a kezdő fakanálmesterek is könnyen elkészíthetik.

Hozzávalók 16 szelethez:


22 dkg liszt
1 tk. sütőpor
3 ek. kakaópor
2 tojás
20 dkg cukor
1 dl olaj
0,5 dl tej
1 dl főtt feketekávé

A krémhez:
2 dl tejszín
6 ek. cukor
20 dkg étcsokoládé
1 ek. rum

A tetejére:
2 dl habtejszín
1 tasak habfix
3 ek. porcukor
csokoládécsillagok
cukorgyöngy

Elkészítés:


A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük. A tojást a cukorral felverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet. Alaposan összedolgozzuk, és lassan hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük, a langyos kávét is beleöntjük, és ezzel is összedolgozzuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát, spatulával elegyengetjük, és kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt a cukorral lassú tűzön összefőzzük. Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük az apróra tördelt csokoládét, a rummal ízesítjük. Kihűtjük, és másfél órára hűtőbe tesszük.
A tésztát öt részre vágjuk: az egyik darab kb. 10 cm, a következő 8 cm, majd 5,5 cm és 2,5 cm széles legyen, de mindegyik egyforma hosszú
A krémből három evőkanálnyit félreteszünk, a többivel összeragasztjuk a süteményt.
A legnagyobb lapot alulra tesszük, megkenjük krémmel, rátesszük az eggyel kisebb tésztát, és így rétegezzük, amíg elfogynak az alapanyagok.
A tetejére a tejszínt felverjük, a habfixet, a porcukrot és a félretett három evőkanálnyi krémet beledolgozzuk, habzsákba szedjük. A süteményt bevonjuk vele. Csokoládécsillagokkal, cukorgyöngyökkel csinosítjuk, lehűtve szeleteljük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések