A tészták szerelmeseinek.
Hozzávalók 6 személyre:
30 dkg makaróni vagy bucatini tészta
1 kis padlizsán
20 dkg sonka
1 ek. vaj
5 tojás
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors, zöldfűszerek
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk, és hosszában vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszeleteljük.
Egy hosszúkás sütőformát kikenünk vajjal, és a tészta egyharmadát belefektetjük. Szépen egymás mellé illesztjük a tésztaszálakat. A padlizsán felét rárakjuk, a sonkaszeletek felét ráfektetjük. Erre egy újabb adag tészta, padlizsán és sonka következik, a felső réteg tészta legyen.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat a tejföllel felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint felaprított zöldfűszereket. Belekeverjük a reszelt sajtot. A szószt ráöntjük a tésztára, és a sütőben 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kissé hűlni.
A tészta széleit meglazítjuk, és kiborítjuk a formából. Visszafordítjuk, hogy a szép pirult része legyen felül, és szeletelve kínáljuk. Salátát kínálhatunk hozzá.
0 Megjegyzések