Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gyors téli saláta recept

Esténként mindig farkasétvágyam van, muszáj volt valami egészségesebb nassolni valót kitalálnom, úgysem tudom megállni, hogy ne egyek valamit későn.

Hozzávalók / 2 adag


1 közepes db sárgarépa
2 közepes db alma (piros, savanykás)
1 marék dió (durvára darálva)
1 dl joghurt
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint (őrölt)

Elkészítés


Meghámozzuk az almát (egészben kell hagyni, csak körbevágjuk a héját), és megpucoljuk a sárgarépát.
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük az almákat és a sárgarépát, majd megsózzuk, borsozzuk.
A diót én egy késes botmixeres edény segítségével "daráltam" le, az aprításnál azért finomabb darabokra. Ezt hozzáöntjük a salátánkhoz, és annyi natúr joghurtot teszünk hozzá, hogy egy keverhető, de nem híg masszát kapjunk, ha valaki hígabban szereti, tehet még hozzá több joghurtot.
Itt jönne az, hogy behűtve tálaljuk, de szerintem jobb szobahőmérsékleten. Én ezt egyedül ettem meg, de ha főétel mellé tálaljuk, akkor két személynek bőven elég.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések