Amikor nincs "kéznél" a Nagyi, de szeretnénk egy finom, ragacsos, diós, lekváros, csokis sütit enni, mindenféle méricskélés és bonyodalom nélkül, akkor fog nagyon jól jönni ez a recept!
2.5 dl tej (1 bögre)
1 db tojás
320 g sárgabaracklekvár (1 bögre)
135 g darált dió (1 bögre + 1 marék a tetejére)
1 bögre finomliszt
1 csomag sütőpor
200 g étcsokoládé (1 bögre)
0.5 bögre cukor
2.5 dl habtejszín (1 bögre)
Elkészítés
Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük.
Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós masszához.
Egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben elkészítjük a csokikrémet.
Egy edénybe öntjük az apró darabokra tört étcsokit, a cukrot, a tejszínt, és felforraljuk, majd lehűtjük.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a maradék fél bögre lekvárral, visszahelyezzük a tepsibe, leöntjük a csokival, megszórjuk a maradék dióval, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben.
0 Megjegyzések