Édesapám születésnapjára készítem minden évben ezt a sütit.
Piskóta
10 db tojás
2 dkg dió (pontosan 10 evőkanál darált dió)
10 ek cukor
4 evőkanál finomliszt
5 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
Krém
7 db tojássárgája
15 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
Hab
7 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
25 dkg cukor
1 csipet só
Elkészítés
Piskóta
A diót ledaráljuk, és kimérünk belőle egy tálba 10 evőkanállal, hozzákeverjük a lisztet, a csipet sütőport és a csokit, amit előtte lereszeltünk.
A tojásfehérjét csipet sóval és a cukor felével habbá verjük.
A sárgáját a többi cukorral habosra keverjük.
A sárgáját hozzáöntjük a fehérjéhez, majd a lisztes diót is, és óvatosan összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
Krém
A tojások sárgáját a 15 dkg porcukorral gőz fölött megfőzzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük az étcsokoládét és az apró kockákra vágott margarint.
Ezután a kihűlt piskótára tesszük a krémet, majd betesszük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Amikor már elég kemény a krém, kockákra felvágjuk a süteményt, mielőtt rákerülne a hab.
Hab
A fehérjét a porcukorral és csipet sóval habbá verjük.
A kristálycukrot nagyon lassú tűzön felolvasztjuk, karamellizáljuk.
A karamellt folyamatos keverés mellett a fehérjéhez csurgatjuk, és alaposan összekeverjük.
Ezután egy kanál segítségével a habbal minden kockát díszítünk.
0 Megjegyzések