Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fahéjas csillagok

Német karácsonyi aprósütemény. Nagyon édes, de nagyon finom! Ezt a süteményt még Münchenben tanultam elkészíteni....

Hozzávalók / 4 adag


25 dkg dió (darált)
3 kávéskanál fahéj
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés


A tojásfehérjéket a porcukorral és vaníliás cukorral a legnagyobb fokozaton jó keményre verjük (habcsók állag). A darált diót a fahéjjal jól összekeverjük közben.
A kész fehérjehab egy részét a diós keverékhez adjuk. Csak annyit adjunk hozzá, hogy egy gyúrható masszát kapjunk. A többi fehérje majd a tetejére kerül.
A kapott "tésztát" kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A nyújtáshoz, gyúráshoz porcukrot használunk, hogy ne ragadjon annyira. Kiszurkáljuk csillag formával, a tetejüket bekenjük a maradék habbal. Akár tört dióval is díszíthetjük.
120 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig készre sütjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések