Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldborsós-répás csirke egytál recept

Igyekeztem a kisebbik unokám kedvébe járni. Bár jó étvágyú, és mindent szívesen megeszik, de a kedvencei a "husi-bojsó-jépa". Ezért lett ez a mai ebéd, aminek szerencsére nála is nagy sikere volt. 

Hozzávalók / 3 adag


1 ek napraforgó olaj
0.5 db csirkemell filé
30 dkg zöldborsó
2 közepes db sárgarépa
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 közepes db tv paprika
1 közepes db paradicsom
1 teáskanál fűszerpaprika
1 db tojás
3 csapott ek rétesliszt
1 teáskanál paprikakrém (sózott kápia)
só ízlés szerint
3 dl víz (kb.)

Elkészítés


A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A hagymákat felkockázzuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk.
A hagymákat egy kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húskockákat, és fehéredésig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a mirelit borsót és a répakarikákat.
Beledobunk egy zöldpaprikát és egy paradicsomot. Kevés sózott kápiát adunk hozzá, majd még utánasózzuk. (Sózott kápiát (1 kg darált kápia + 20 dkg só) minden ősszel több üveggel készítek, hogy részben ezzel sózzam azt, amit csak lehet.)
Fedő alatt kis lángon puhára főzzük. A lisztből és tojásból nokedlitésztátt készítünk, és a végén beleszaggatjuk a levesbe. Sűrű egytálétel lett, nem akartam, hogy túl leveses legyen.
Elvileg mehetett volna bele petrezselyem és egy kis tejföl is, de ez nálam kimaradt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések