Szép, formás kis édesburgonyákat vettem. Valami könnyű, gyors, egyszerű dolgot akartam belőle készíteni, nem agyonfűszerezve. Az édes íze mellé kellett egy kis csípős, így esett a választásom az egyik kedvencemre, a gyömbérre.
Hozzávalók / 2 adag
30 dkg édesburgonya
2 dl főzőtejszín
3 cm gyömbér
1 kávéskanál só
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A tejszínbe belekeverjük a meghámozott, lereszelt, hüvelyknyi, friss gyömbért és egy kávéskanálnyi sót.
A burgonyát összekeverjük az ízesített tejszínnel, beleöntjük egy fedeles jénai edénybe, lefedjük, és betesszük az előmelegített sütőbe.
Kb. fél óra után már elég puha, de még nem fő szét, és a tejszín kellően besűrűsödik.
Miután sajnos nagyon kevés időm volt, így szégyen és gyalázat, de csak virslit főztem hozzá. Következő alkalommal biztos, hogy egy szép szelet húst sütök mellé natúr.
0 Megjegyzések