Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Karácsonyi Receptek: Édesburgonya gyömbéres tejszínben recept

Szép, formás kis édesburgonyákat vettem. Valami könnyű, gyors, egyszerű dolgot akartam belőle készíteni, nem agyonfűszerezve. Az édes íze mellé kellett egy kis csípős, így esett a választásom az egyik kedvencemre, a gyömbérre. 

Hozzávalók / 2 adag


30 dkg édesburgonya
2 dl főzőtejszín
3 cm gyömbér
1 kávéskanál só

Elkészítés


A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A tejszínbe belekeverjük a meghámozott, lereszelt, hüvelyknyi, friss gyömbért és egy kávéskanálnyi sót.
A burgonyát összekeverjük az ízesített tejszínnel, beleöntjük egy fedeles jénai edénybe, lefedjük, és betesszük az előmelegített sütőbe.
Kb. fél óra után már elég puha, de még nem fő szét, és a tejszín kellően besűrűsödik.
Miután sajnos nagyon kevés időm volt, így szégyen és gyalázat, de csak virslit főztem hozzá. Következő alkalommal biztos, hogy egy szép szelet húst sütök mellé natúr.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések