Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Chilis-édes sült oldalas recept

Mostanában elkezdtem külföldi oldalak, ill. séfek műsorait nézni, így kaptam kedvet ahhoz, hogy ezt a finom chilis-édes oldalast elkészítsem a kicsi családomnak. Kicsit más, mint a megszokott fokhagymás oldalas, de aki kipróbálja, nem fogja megbánni.

Hozzávalók / 4 adag


1.5 kg sertésoldalas
2 ek só
2 ek fehér bors
2 ek fűszerpaprika (édes)
1 kávéskanál cayenne bors
2 ek oregánó (morzsolt)
2 ek barna cukor
3 ek barbecue szósz (füstös)

Elkészítés


Fontos, hogy az oldalast egyben fogjuk megsütni.
A megmosott, szárazra törölt oldalasra szépen sorban rászórjuk a sót, fehér borsot, fűszerpaprikát, cayenne borsot (itt megjegyezném, aki szereti, ha lángol mindene, tehet rá többet is ), oregánót és a barna cukrot. Belemasszírozzuk a húsiba.
Alufóliát teszünk egy tepsibe, és ráhelyezzük a befűszerezett húst. Majd lazán becsomagoljuk, hogy ne folyjon ki a zsiradék a fóliából. Betesszük 140 fokon 2 órára sütni sima sütési fokozaton.
Ha elkészült, kivesszük a sütőből, kibontjuk, és BBQ szósszal bekenjük a tetejét a húsinknak. A hús mellé tehetünk zöldséget, ami megpárolódik a szaftban. Visszatesszük még a sütőbe 20 percre, hogy a BBQ szósz rásüljön a tetejére.
Én burgonyapürével és a párolt zöldséggel tálaltam.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések