Egyszerű, finom és gyors keksz, nem csak karácsonyra. Ebből az adagból nekem 34 darab keksz lett.
Hozzávalók / 6 adag
A tésztához:
250 g finomliszt
70 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
50 g dió (darált)
50 g törökmogyoró (darált)
3 ek cukrozatlan kakaópor
125 g vaj
1 db tojás
A díszítéshez:
50 g tortabevonó
2 ek cukorgyöngy
Elkészítés
A tésztához az összes hozzávalóból sima tésztát gyúrunk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
Enyhén lisztezett munkalapon kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd 3x6 cm-es négyszögekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Kivesszük, hűlni hagyjuk.
A tortabevonót gőzfürdőben felolvasztjuk, és a kihűlt kekszeket a folyékony csokoládéval és a cukorgyönggyel díszítjük.
0 Megjegyzések