Mikor megkérdezem, hogy mi legyen az ebéd, a válasz egyértelműen burgonyasaláta! Hetente elkészítem, de nem lehet betelni vele!
1,5 kg burgonya
300 g majonéz
120 g tejföl
1 teáskanál mustár
5 keményre főzött tojás
1 savanyú uborka
2 evőkanál savanyú uborka lé
1 teáskanál fehér ecet
fél teáskanál só
negyed teáskanál őrölt bors
2 – 3 zellerszár
1 hagyma
2 újhagyma
1 zöld paprika
fél piros paprika
Elkészítése:
A burgonyát hámozzuk meg és sós vízben főzzük meg. Mikor megfőtt, öntsük le a levés és tegyük hűtőbe. A majonézt, a tejfölt és a mustárt, a felszeletelt uborkát, az uborka levét, az ecetet tedd egy tálba, fűszerezd. A hagymát, a paprikát és a zellerszárat szeleteld fel és keverd hozzá. A burgonyát szeleteld fel és add hozzá. Hámozd meg a tojásokat, vágd fel és tedd a salátába, keverd össze. A legfinomabb, ha egy éjszakán keresztül áll a hűtőben.
0 Megjegyzések