Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kókuszálom, még egyetlen sütemény sem sikerült ennyire finomra!

A tésztája nagyon különleges, még sütőpor sem kell bele, a krém pedig annyira ízletes, hogy szinte elolvad a szádban!

Hozzávalók:


7 tojásfehérje
300 g cukor
3 evőkanál forró víz
2 teáskanál citromlé
200 g kókuszreszelék (2 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez)
3 evőkanál liszt
vaníliaaroma

Krémhez:
200 g vaj
7 tojássárgája
vaníliaaroma
150 g porcukor
50 g kókuszreszelék
1 evőkanál tej

A tetejére:
150 g étcsokoládé

Elkészítése:


A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a forró vizet kanalanként adjuk hozzá, majd a citromlét is keverjük bele. Hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket, vaníliaaromával ízesítjük. Papírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

A krém: a tojássárgáját, a cukorral és a tejjel összekeverjük, majd vízgőz fölött addig kavargatjuk, amíg krémessé válik. Majd hagyjuk hűlni. A vajat habosra kavarjuk a vaníliaaromával és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk. Beletesszük a kókuszreszeléket.

A kihűlt tésztát bevonjuk a krémmel és olvasztott csokoládét kenünk a tetejére. A félretett kókuszreszelékkel megszórjuk és hűtőbe tesszük, amíg kicsit lehűl.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések