Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így készítsük el otthon a forralt bort

Bár még várnunk kell egy kicsit, hogy elkezdődjön az advent, a hűvösebb őszi estéken már vehetünk egy bögre fűszeres forralt bort, hogy egy picit felmelegedjünk. Azonban nagyon egyszerűen elkészíthetjük otthon is.

Hozzávalók: 


- 1 üveg vörösbor
- 3 dl víz
- 3 ek. cukor
- 1 rúd fahéj
- 1 ek. szegfűszeg
- 1 tk. gyömbér
- 1 narancs

A forralt bor elkészítéséhez jó minőségű vörösbort választunk. Ezt egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a vizet, és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Belekeverjük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért, valamint belekarikázzuk a narancsot is. Mielőtt elkezdene forrni, a lábast levesszük a tűzről, különben elillan belőle az alkohol, és sokat veszít az aromájából is. Hagyjuk még néhány percig lefedve állni, majd kiszedjük belőle a fűszereket. Még melegen, poharakba töltve tálaljuk.

Tipp: A forralt borba rakhatunk friss gyümölcsöket is. Nagyon finom aromát kap az italtól az alma, de rendkívüli harmónia keletkezik a szőlővel és sokféle aszalt gyümölccsel. Ne habozzunk így elkészíteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések