Csokoládédarabokkal, magvakkal, de akár aszalt gyümölcsökkel is különlegesebbé tehetjük az ízét, bár önmagában is ínycsiklandó!
Mutatunk egy nagyon könnyű és gyors tortát, amit bárki el tud készíteni! Az íze fenséges, nagyon különleges!
Hozzávalók:
a tésztához:
140 g liszt
1 doboz sűrített tej
100 g vaj
1/2 kiskanál szódabikarbóna
2 db tojás
1/2 citrom
kakaó
a krémhez:
400 g tejföl
200 g cukor
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat lassú tűzön, majd öntsük egy tálba. Adjuk hozzá a sűrített tejet, a tojást, a citromlében felfuttatott szódabikarbónát és az átszitált lisztet, kavarjuk jól össze. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd töltsük bele a tészta 2/3- át a tepsi felébe. A megmaradt tésztába kavarjunk kakaót, majd kanalazzuk a tepsi másik felébe. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük a tésztát 10-13 percig.
Készítsük el a krémet: keverjük össze a tejfölt a cukorral, használjunk. Vegyük ki a tortalapot a sütőből, hagyjuk egy kis ideig hülni, vágjuk el 3 részre. A fehér lapot vágjuk ketté, a kakaós lapot hagyjuk egyben. A tészta széleit távolítsuk el és tegyük félre. Egy fehér lapot kenjünk meg krémmel, erre kerül a kakaós lap, krém és újra fehér lap, az egészet befedjük krémmel. A levágott tésztaszéleket morzsoljuk össze, ezzel díszíthetjük a torta tetejét. Apróra tördelt dióval is dekorálhatjuk. Jó étvágyat!
A videóban megtekintheted, hogyan készül ez a finomság:
0 Megjegyzések