A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Napelemek teszik hatékonyabbá az energiafelhasználást a Szent Margit Kórházban

A magyar kormány intézkedéseinek köszönhetően 2010 óta 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 97 mentőállomást újítottak fel országszerte, 23 új rendelőintézetet és 30 új mentőállomást építettünk – emelte ki Varga Mihály az óbudai Szent Margit Kórház energetikai korszerűsítési beruházásának átadásakor.
Az elmúlt hét év alatt 500 milliárdos fejlesztést és 400 milliárdos bérfejlesztést hajtottunk végre az ágazatban – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője.

Varga Mihály kijelentette: a kormány elkötelezett az ország egészségügyi helyzetének további javítása mellett. Az előttünk álló időszakban az Egészséges Budapest Program keretében a Pest megyei és a fővárosi ellátás fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordítunk – fogalmazott a miniszter.

Mint mondta: nemcsak a szakellátást kívánják fejleszteni, hanem számos intézmény kap támogatást az orvostechnológiai beruházásokhoz, valamint épületek felújításához. Ezekre a célokra már az idén 40 milliárd forintot fordít a kormány – szögezte le Varga Mihály.

Az ágazatot érintő többéves béremelési programról szólva a miniszter kijelentette: a szakdolgozók – akiknek tavaly átlagosan 26,5 százalékkal nőtt a fizetésük – idén novembertől további 12, majd jövőre és 2019-ben további 8-8 százalékos növekedésre számíthatnak.

A Szent Margit Kórházban most – Bús Balázs III. kerületi polgármesterrel és Badacsonyi Szabolcs főigazgatóval közösen – átadott beruházás során közel 130 millió forint uniós támogatásból 780 napelemet szereltek fel, amely a jövőben 7,5 millió forint éves működési költség-megtakarítást jelent az intézmény számára.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.


(Nemzetgazdasági Minisztérium)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések