A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Merkel lemondását követelik a hamburgi pusztítás miatt

A szövetségi kormányt alkotó pártok közötti heves összetűzésébe torkollt Németországban a hamburgi G20-csúcs alatt történt zavargásokról folytatott vita.
Aki elfogadhatatlan módon Hamburg szociáldemokrata (SPD) polgármestere, Olaf Scholz távozását követeli a hét végén történt rendbontások miatt, annak a kancellár, “Angela Merkel lemondását is követelnie kell” – emelte ki egy szerdai lapinterjúban Sigmar Gabriel alkancellár-külügyminiszter, az SPD egyik vezető politikusa, a párt korábbi elnöke.

A Berliner Morgenpost című lapnak elmondta, hogy a Merkel vezette jobbközép CDU/CSU pártszövetségnek csak a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás fontos, és a hamburgi zavargások ügyét felhasználva “gonosz és alávaló választási kampányt folytat”.

Ezzel szemben a dolga az lenne, hogy a szociáldemokratákkal együtt választ keressen arra a kérdésre, hogy a hamburgi erőszakos bűnözők miként tudták európai szinten megszervezni magukat, miként fordulhatott elő, hogy az európai rendőri szervek és a hírszerző szolgálatok nem rendelkeztek elég információval a szervezkedésről és nem tudták megakadályozni az zavargók beáramlását Hamburgba, és hogy a politikának milyen tanulságokat kell levonnia mindebből Németországban és Európában.

Sigmar Gabriel szerint “az álnokság csúcsa”, hogy miközben Angela Merkel és kancelláriaminisztere, Peter Altmaier “krokodilkönnyeket ejt” és a szolidaritásáról biztosítja Olaf Scholzot, a CDU/CSU alsóbb szintjein “országos hangulatkeltés” zajlik a szociáldemokraták ellen “az úgynevezett +baloldali terror+” állítólagos támogatása miatt.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések