A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A német sajtó undorító lejáratókampányt indított a magyar rendőrséggel szemben!

Külföldi titkosszolgálatoknak dolgozhattak azok a személyek, akikek a furgonjában 71 illegális bevándorló fulladt meg – írja a Magyar Idők. A migránsok halála után a német sajtó lejáratókampányt indított a magyar rendőrséggel szemben.
„A 71 migráns halálát okozó embercsempészbanda ügyében nemcsak az ötödrendű bolgár–libanoni kettős állampolgárságú vádlottal kapcsolatban merült fel, hogy külföldi titkosszolgálatnak dolgozott, hanem az elsőrendű vádlottal kapcsolatban is” – áll a Magyar Idők beszámolójában.

A napilap szerint a magyar hatóságok megkeresték ez ügyben az érintett országok társszerveit, ám azok minden, hivatalos szerveik és az embercsempész banda tagjai közti kapcsolatot tagadnak.

„A 71 migráns halála miatt indult büntetőeljárás során többször is felbukkant külföldi titkosszolgálatok érintettségére vonatkozó információ. A küldő országok nem akarnak tudni ügynökeikről.” – írták.

Korábban Magyarország és a magyar rendőrség nemzetközi össztűz alá került az ügy kapcsán, és külföldi sajtóorgánumok, valamint velük együttműködve ellenzéki sajtóorgánumok egyaránt azt állították, hogy a magyar hatóságok megakadályozhatták volna a tragédiát.

Mint kiderült, az embercsempész banda tagjait a magyar hatóságok is lehallgatták, ám – a külföldi kritikusok szerint – a különböző idegen nyelveken zajló beszélgetéseket nem fordították le elég gyorsan magyar nyelvre.

A lehallgatási jegyzékek azonban a német sajtóhoz is eljutottak. Június 14-én egy német sajtóorgánum nyilvánosságra hozta a lehallgatott telefonbeszélgetés egy részletének leiratát, és ez alapján azzal vádolta a magyar hatóságokat, hogy megakadályozhatták volna a 71 illegális bevándorló fulladásos halálát.

A lap nem említette, milyen úton jutott hozzá a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati aktáihoz.

Forrás: hidfo.ru

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések