Jellemzően hasonló ízvilággal készítették az ételeket anyukáink, mégis a paradicsomleves teljesen eltérő volt a két családnál, így közös nevezőre kellett hoznunk a saját háztartásunk kialakításának kezdetén. Férjecske sósan, borsosan, én pedig édesen szerettem. Sok-sok finomhangolást követően kialakult a "harmadik család" változata, melyet mindketten igazi kedvencnek tekintünk, picit kevesebb édesség, picit kevesebb borsosság, egy pici rizs és máris kész...
10 dl passzírozott paradicsom
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek cukor
5 dl víz
1 db zeller
5 dkg rizs
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
tört bors ízlés szerint
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát vízszintesen félbevágjuk, a fokhagyma gerezdeket és a zellert negyedeljük.
Kevés olajat hevítünk, majd a hagymákat megfuttatjuk kevés sóval és borssal.
A passzírozott paradicsomot ráöntjük a hagymára, felöntjük vízzel, ízesítjük a cukorral, sóval, borssal.
Beleszórjuk a rizst.
Fedő alatt főzzük, amíg a rizs megfő.

0 Megjegyzések