Ez az olaszos saláta kicsit eltér a megszokottól, a bulgurt ugyanis inkább közel-keleti fűszerezéssel ismerjük.
Az öntethez
1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
125 ml kefir
10 levél bazsalikom (csíkokra vágva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
A salátához
10 dkg bulgur
0.5 közepes fej lila hagyma (apróra vágva)
1 közepes db kápia paprika (apró kockákra vágva)
1 közepes db paradicsom (felkockázva)
5 dkg rukkola
0.5 kk só
3 dl víz
Elkészítés
A bulgurt egy tálban összekeverjük a ½ kiskanál sóval és 3 dl forrásban levő vízzel. Műanyag fóliával lefedve állni hagyjuk.
Közben összekeverjük az öntet hozzávalóit, hogy az ízeknek legyen ideje összeérni.
Ha a bulgur felszívta az összes vizet, átkeverjük egy villával, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket.
A rukkolát csak tálalás előtt keverjük bele, hogy ne fonnyadjon meg, majd öntsük le az öntettel, és tálaljuk.

0 Megjegyzések