Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Zöldborsófőzelék

Imádom a zsenge zöldborsót!
Hozzávalók / 4 adag

1 kg zöldborsó (kifejtve)
2 evőkanál finomliszt
3 ek napraforgó olaj
2 dl tej
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 csapott ek cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
1 csokor petrezselyem
5 dl víz

Elkészítés

Egy evőkanál olajon a borsót dinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi főzeléket szeretnénk főzni (vigyázat, nem leves).
Ízesítjük sóval, ételízesítővel, cukorral ízlés szerint.
Puhára főzzük a borsót, közben elkészítjük a rántást a maradék 2 ek olajon, 2 ek liszttel.
A tűzről félrehúzva ebbe tesszük a pirospaprikát, majd tejjel öntjük fel.
Végül a forrásban levő borsóhoz adjuk a rántást, és állandó keverés mellett pár perc alatt besűrítjük vele. Friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Én jelenleg grillkolbásszal tálaltam.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések