Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Karfiolkrémleves friss sajttal

Kedveljük a krémleveseket, is :-), ezért a karfiol sem maradhat ki a sorból. A krémes friss-sajt nagyon meglágyítja a karfiol kissé erős ízét. 
Hozzávalók / 3 adag

1 kis fej karfiol
1 db leveskocka (bio zöldségleves)
125 g sajt (friss, zöldfűszeres)
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint
1.5 l víz (kb.)
petrezselyem ízlés szerint (apróra vágott, a díszítéshez)

Elkészítés

A karfiol rózsáit levágjuk, és alaposan megmossuk. Annyi forró vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a biokockát, és pár perc alatt puhára főzzük.
Ezután pürésítjük, ha túl sűrű lenne, kevés forró vizet öntünk még hozzá, és visszatesszük a tűzre.
Közben beletesszük a friss-sajtot, megborsozzuk, esetleg sózzuk, jól elkeverjük és hagyjuk felforrni.
Tálaláskor ízlés szerint, apróra vágott petrezselymet szórhatunk rá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések