A sima lisztet igyekszem kiiktatni a receptekből, így született meg ez a változat is a palacsintára. Gyors, laktató és mennyei. Egyik kedvenc vasárnapi reggelim :)
100 g zabpehely
30 g rozsliszt
2 db tojás
1 teáskanál sütőpor
2 ek olívaolaj
1 csipet só
2 dl tej
Elkészítés
Lustább napokon minden hozzávalót egy mixerbe öntünk, jól összeturmixoljuk, és kész is a tésztánk.
Egyébként ha nem daráljuk le a zabpelyhet, akkor is tökéletes tésztát kapunk. Ebben az esetben csak összekeverjük egy tálban a hozzávalókat alaposan, és kezdődhet is a sütés.
Forró palacsintasütőben (én olaj nélkül, hiszen a tésztában van épp elég) kis adagonként sütjük, spatulával -ha sűrű a tészta- kicsit elsimítjuk, hogy ne legyen túl vastag.
Lekvárral, vagy sós hangulatban tejföllel, sonkával és sajttal tálaljuk.

0 Megjegyzések