"Ezt az egyszerű receptet már jó ideje szerettem volna kipróbálni, így el is határoztam hogy ma megsütöm."
Hozzávalók:
a tésztához
50 dkg liszt
3 dl tej
1 db tojássárga (nagy)
0,5 dl olaj
2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
1 mokkáskanál cukor
2,5 dkg élesztő (friss)
a lekenéshez:
1 kicsi tojás
a sajtos töltelékhez:
10 dkg sajt
10 dkg vaj
1 db tojás
1/2 teáskanál só
Elkészítés:
Az élesztő futtassuk fel 1 dl langyos-cukros tejben. Ezután a tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal, és a felfuttatott élesztővel. A lisztet keverjük össze a sóval.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tejes-élesztős keveréket, majd kanalazzuk rá a lisztet. Ezután indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!)
Amikor a gép végzett a dagasztással, tegyük át a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen, kelesszük egy órán át.
Ezután borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, és nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg egyenletsen a sajtos töltelékkel. Ehhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a puha vajat, a sót, az egész tojást, majd keverjük alaposan össze.
Ezután tekerjük fel mint a bejglit, majd éles késsel vágjuk fel trapéz alakúra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymástól távolabb a felvágott tésztát, majd konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük még 20 percig. (Sütés közben megfog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság.)
Ezután az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
Hozzávalók:
a tésztához
50 dkg liszt
3 dl tej
1 db tojássárga (nagy)
0,5 dl olaj
2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
1 mokkáskanál cukor
2,5 dkg élesztő (friss)
a lekenéshez:
1 kicsi tojás
a sajtos töltelékhez:
10 dkg sajt
10 dkg vaj
1 db tojás
1/2 teáskanál só
Elkészítés:
Az élesztő futtassuk fel 1 dl langyos-cukros tejben. Ezután a tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal, és a felfuttatott élesztővel. A lisztet keverjük össze a sóval.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tejes-élesztős keveréket, majd kanalazzuk rá a lisztet. Ezután indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!)
Amikor a gép végzett a dagasztással, tegyük át a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen, kelesszük egy órán át.
Ezután borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, és nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg egyenletsen a sajtos töltelékkel. Ehhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a puha vajat, a sót, az egész tojást, majd keverjük alaposan össze.
Ezután tekerjük fel mint a bejglit, majd éles késsel vágjuk fel trapéz alakúra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymástól távolabb a felvágott tésztát, majd konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük még 20 percig. (Sütés közben megfog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság.)
Ezután az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
0 Megjegyzések