A jól ismert túrógombóc kicsit könnyebb, rostosabb változata.
Hozzávalók / 6 adag
800 g sovány túró
3 db tojásfehérje
1 db tojás
80 g zabpehely
60 g zabkorpa
90 g búzadara
20 g édesítőszer (vagy cukor)
20 ml rumaroma
20 ml vanília aroma
1 teáskanál citromhéj
Elkészítés
Az összes hozzávalót keverjük el jó alaposan, majd hagyjuk állni néhány órát, hogy a zab és a dara megszívhassa magát a nedvességgel.
Forraljunk vizet, majd vegyük le közepesre a lángot, hogy csak gyöngyözzön a víz. Vizes kézzel formázzunk a masszából gombócokat, majd főzzük őket 5-6 percig.
Szedjük ki őket egy szűrőbe, hogy a felesleges víz lecsöpöghessen.
Aki szereti, pirított darába is forgathatja a gombócokat, én "pucéran" jobban kedvelem őket.
Tálaljuk cukorral vagy édesítővel kikevert tejföllel.
0 Megjegyzések