Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Borscs recept

Szeretnéd tudni, hogy készül az oroszok kedvenc leves a borscs? Ebből a receptből megtudhatod!
Hozzávalók / 6 adag

0.5 kg marhalábszár
1 közepes db sárgarépa
2 közepes db cékla
1 közepes db paradicsom
0.5 citromból nyert citromlé
20 dkg burgonya
1 kis db káposzta
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál petrezselyem (szárított)
2 db babérlevél
1 kk fekete bors (egész)
3 l víz
3 ek olívaolaj
2 ek só

Elkészítés

Egy nagy edénybe helyezzük a marhalábszárat, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk meg, és forraljuk fel. Közepes lángon másfél órán át főzzük a húst, közben pedig szedjük le a habját.
Míg a hús fő, addig olívaolajon pároljuk meg a lereszelt répát és céklát. Közben adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, ezután pedig sózzuk, és locsoljuk meg az egészet fél citrom levével.
A másfél óra letelte után vegyük ki a húst, és vágjuk kis kockákra, majd rakjuk vissza a húst az edénybe. Amihez keverjük hozzá a párolt céklát és répát. Majd a kockára vágott burgonyát is öntsük a levesbe, és főzzük így 10 percig.
A káposztát vagy gyaluljuk le, vagy vágjuk nagyon vékony csíkokra, és a 10 perc letelte után adjuk a leveshez.
Közben olívaolajon pároljuk meg a kockára vágott hagymát, és ezt is öntsük a leveshez a félbevágott fokhagyma-gerezdekkel együtt.
Utolsó lépésként fűszerezzük meg a levest a szárított petrezselyemmel, babérlevéllel és fekete borssal. Még 15-20 percig főzzük nagyon alacsony lángon.
Tálalásnál rakjunk joghurtot a tányér leves közepébe, és szórjuk meg frissen vágott kaporral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések