A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tüttő Kata: elrohad a narancs nemsokára

Tüttő Kata a Micimackóból származó jelenettel kezdte beszédét a kommunista kampánynyitón.

Azt is elmondta, hogy Lendvai Ildikó ihlette:


Róbert Gida és Micimackó találkoznak, Róbert Gida azt mondja Micimackónak, pont jókor jöttél, mert ez a nap legjobb része. Melyik az a rész? Az a rész, amikor te meg én mi leszünk. Göröngyös volt az idáig vezető út, nem házasságot kötünk, hanem szövetséget.

A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, kormányváltásra szövetkeznek,

„elrohad a narancs nemsokára, mert régóta erjed belülről, egyre több muslinca lejti részeg táncát penészvirágos héja körül.

A mi hármas szövetségünk dolga, hogy mutasson egy másik utat, egy zöld, baloldali utat Magyarország számára, ez volt a dolgunk a városainkban is, ez az, amit tettünk”. 


Tüttő Kata kifejtette: két választás lesz egy napon, kicsit az volt az érzése, hogy olyan, mintha neki találták volna ki, mert az egyik lába Budapesten, a másik az Európai Unió Régiók Bizottságában van.

Öt feladatot határozott meg magának:

A nők helyzete, tenne valamit a nőkért, egy szociáldemokrata szövetségnek is van dolga ezzel, olyan Magyarországra és Európára van szükség, aki látja és érti őket.

„Dolgunk van azzal, hogy Magyarország bent is maradjon az Európai Unióban, ehhez barátokra van szükségünk, ennek a szövetségnek vannak barátai.”

Szociális Európa: „meg kell erősíteni az európai szociáldemokráciát, mert a válságok korában nem mindegy, hogy milyen utat építünk, és kiknek”.

Eddig az önkormányzatok hangja volt az EU-ban, az is marad, az erősebb Európa nem több Brüsszelt jelent, hanem erősebb helyi közösségeket.

„Szükségünk van az európai uniós forrásokra, haza kell hozzuk a kohéziós forrásokat, mert ez a településeink érdeke.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések