A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dobrev: Ez a kormány a szégyen és a kudarc kormánya, megérett a bukásra, előrehozott választások kellenek


Kampánynyitót tartott a Demokratikus Koalíció, az eseményen felszólalt az alkalmatlan Karácsony Gergely főpolgármester is. A DK, az MSZP és Párbeszéd ugyanis közös, stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött, így az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is együttműködnek.

Dobrev Klára és Karácsony Gergely együtt lépett színpadra.

– Nem kiegyezni akarunk, hanem megküzdeni akarunk, nem kormányváltást, hanem az Orbán-rendszer bukását akarjuk – mondta Dobrev Klára. „A Fidesszel eddig sem és ezután sem fogunk össze, soha” – hangsúlyozta, majd hozzátette, szerinte

ma ők jelentik a reményt.

Ez a szövetség nem csak a mának szól, ez Orbán rendszerének lebontásáról és egy élhető európai Magyarország megteremtéséről szól – mondta, hozzátéve, hogy magabiztosan vállalja ennek a feladatnak a vezetését.

Recseg ropog a rendszer, az egész országban érezni ezt– mondta.


Szerinte egy átütő siker a DK vezetésével

megteremtheti a lehetőséget az előrehozott választásoknak, hosszú tömött sorokban kell szavazni az ellenzékre.

– Nincs időnk várni – jelentette ki és utalt az egészségügy helyzetére, majd hozzátette: „tönkre teszik földjeinket, vizeinket az akkumulátorgyárak”.

A politikus szerint sokan mondják, hogy az összefogás 2022-ben megbukott, nem így van, nem az összefogás bukott meg, 2022-ben az önfeladás miatt buktak. Páran ugyanis – mondta Dobrev Klára – arra jutottak az elmúlt években, hogy váltsuk le az ellenzéket, és legyünk olyanok, mint a kicsit jobb Fidesz.

Dobrev arról is beszélt, hogy erős államot, tisztességes állami szolgáltatásokat, mindenki számára elérhető ingyenes oktatást és egészségügyet szeretne, olyan országot, amely nem kifelé tart Európából, hanem ott van Európa közepén.

– Mi Európai Egyesült Államoknak hívjuk, lehet máshogy is nevezni, mert az így is úgy is meg fog alakulni, és csak rajtunk múlik, hogy velünk vagy nélkülünk – fogalmazott. Olyan országot szeretne, ahol politikusok nem adhatják parancsba, hogy mit nevezhetnek családnak és mit nem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések