A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Otthoni edzés eszközök nélkül: 10 egyszerű gyakorlat, amibe nagy túlsúllyal is belevághatsz

Nem károsítod velük az ízületeidet.
Amennyiben nagyobb, 10-15 kilót meghaladó túlsúllyal szeretnéd beindítani a fogyást, jól meg kell gondolnod, milyen sportot választasz, ha nemcsak az étrendi változtatásokra akarsz hagyatkozni.  

A túlsúly komoly plusz terhelést jelent az izmok, az inak, az ízületek és a csontok számára is. Ez nemcsak azzal jár, hogy egyes gyakorlatokat nehezebben végzel, de jócskán megnő a sérülés kockázata is. Éppen ezért az ugrálás vagy a súlyzók az elején még szóba sem jöhetnek.

Sokkal érdemesebb néhány kezdőbarát, egyszerű otthoni gyakorlattal indítani, melyek segítenek az alapvető edzettség kialakításában, kímélik az ízületeidet, és olyan jó mintákat rögzítenek az izommemóriádban, melyek az összetettebb, nehezebb mozdulatok során is hasznodra válnak majd.

Az edzéseket érdemes legalább heti három alkalommal csinálni úgy, hogy egy hét alatt a tested minden izomcsoportját megdolgoztasd. Egy ennek megfelelő edzésterv összeállításában személyi edző segíthet, aki később, a fejlődésed szerint nehezítéseket is tud majd javasolni. A következő gyakorlatsor mozdulatait végezd kétszer egy-egy percen keresztül 10 másodperc szüneteket tartva, így bemelegítéssel és nyújtással együtt fél óra alatt végzel.  
Vállszélességű terpeszállásban tedd tarkóra a kezedet. Emeld fel a combodat oldalra kifordítva a lábadat, és próbáld a könyöködet a térdedhez érinteni. Kissé előrehajolhatsz, de ne ejtsd előre a vállad. Váltogasd jobbra-balra az érintést.
Állásban emeld fel váltogatva hol a jobb, hol a bal lábadat úgy, hogy a combod vízszintes legyen. Tartsd meg néhány másodpercig, majd válts lábat.
A múmiarúgásokhoz állva nyújtsd előre a kezed. Rúgj előre az egyik lábaddal, majd húzd vissza, helyezd át rá a súlyt, és rúgj ki a másikkal. Eközben keresztezd a kezeidet úgy, hogy mindig az legyen felül, amelyik lábad nyújtva van.
Támaszkodj meg a térdeden és az alkarodon, majd hátrafelé emeld fel a képen látható módon hol a jobb, hol a bal lábadat. Pár másodpercig tartsd, és csak utána válts lábat.
Tenyéren és térden támaszkodva emeld fel az egyik kezed és az átlóban ellentétes lábadat, majd a térdedet és a könyöködet érintsd össze. Utána csináld meg a másik kézzel és lábbal.
A női fekvőtámasz alaptartását tartsd kétszer 30 másodpercig, de ne csüggedj, ha ez eleinte nem megy. Támaszkodj a térdeden, ügyelj rá, hogy a tenyered a vállad alatt legyen, és a tested egyenes maradjon.
Az oldalt plank könnyített változatához állj térdelve terpeszben, majd dőlj oldalra, míg le tudod tenni a tenyeredet, és kinyújthatod a lábadat. A tested maradjon egy síkban, ne told ki a fenekedet!
Teljes felülés helyett végezz kisebb, félfelüléseket. Ahelyett, hogy a karral lendítenél, a hasadat dolgoztasd, és figyelj rá, hogy ne emeld meg a lábad.
Támaszd a lábadat és a fenekedet a falhoz, majd próbáld néhány centire megemelni a felsőtestedet. Tartsd pár másodpercig, majd engedd vissza.
Támaszkodj meg hátrafelé a könyöködön, majd próbáld a lehető legjobban nyújtva, kissé felemelni a lábaidat. Néhány másodperc után tedd le, majd emeld újra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések