Csempéssz egy kis kreativitást a főzésbe! A húsgolyós, paradicsomszószos spagetti muffinsütőben készítve még étvágygerjesztőbb.
A muffinkosárban sült, paradicsomszószos húsgolyók nemcsak finomak, mutatósak is. A hétköznapi fogás összesütve igazán extra lesz. Csak kicsivel tart tovább elkészíteni, mint a sima tésztát, de megéri a fáradozást. Előételként és főfogásként is kitűnő választás.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg darált hús
25 dkg spagetti
10 dkg parmezán
3 dl sűrített paradicsom
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A gombóchoz a darált húst keverd össze sóval, borssal, aprított vöröshagymával, tojással, és formázz belőle kisebb gombócokat. A spagettit főzd a leíráson található ideig. Arra figyelj, hogy ne legyen túl puha. Ha fogkemény, szűrd le, csepegtesd le.
A szószhoz hevíts kevés olajat, és rakd bele a fokhagymát. Süsd egy kicsit, majd öntsd hozzá a sűrített paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, esetleg kevés cukrot is dobhatsz hozzá. Főzd forrástól számítva öt percig, majd vedd le a tűzről. A muffinforma mélyedéseit kend ki vajjal, majd rakj bele spagettit. Rendezd el ízlésesen, kanalazz a közepébe kevés paradicsomos szószt és egy húsgombócot. Előmelegített sütőben, 30 perc alatt süsd meg. Parmezánnal megszórva, szósszal meglocsolva kínáld.
0 Megjegyzések