Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerű, szilvás-barackos süti: még a piskótánál is könnyebb a tésztája

Kevés munkával is készíthetsz mennyei desszertet. A szilvás-barackos süti, amilyen egyszerű, olyan finom.
A szilva és az őszibarack is a nyár végének kedvenc gyümölcse, külön-külön és együtt is jól illenek az egyszerű, kevert sütibe. A joghurtnak köszönhetően nagyon puha lesz a tészta, és másnapra sem szárad ki. Már az illata olyan csábító, hogy alig bírod kivárni, amíg legalább langyosra hűl. 

Hozzávalók 16 darabhoz:

20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg barack
20 dkg szilva
20 dkg joghurt
5 db tojás
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd szinte fehéredésig a cukorral. Keverd hozzá a vaníliás cukrot, a joghurtot és az olajat. Forgasd hozzá a sóval és a sütőporral vegyített lisztet. Óvatosan dolgozd simára a masszát. A gyümölcsöket mosd meg, csepegtesd le, magozd ki, és vágd fel tetszés szerinti darabokra. Ha nem szeretnéd, hogy lesüllyedjen a süti aljába, forgasd meg kevés lisztben. 

Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. Egyengesd el, és rakd a gyümölcsöket a süti tetejére. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Végezz tűpróbát, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan elkészült. Várd meg, míg kihűl, majd vágd fel, és porcukorral megszórva kínáld.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések