Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Töltött pézsmatök


Ez a sült pézsmatök finom hozzávalókkal egészül ki. 

Az alma, a fodros kel, a pekándió és a sokféle fűszernövény remekül fog mutatni a tányérodon, és őszi hangulatba fognak hozni. Visszafogott ízének köszönhetően a pézsmatök tökéletes azoknak, akik egyébként nem szoktak tököt enni.

Hozzávalók:

(4 adag)

  • 2 pézsmatök (2 000 g)
  • olívaolaj (2 evőkanál, 27 ml)
  • 1 hagyma (80 g)
  • 2 fokhagymagerezd (6 g)
  • fodros kel (200 g)
  • 1 alma (140 g)
  • só és bors (ízlés szerint)
  • pekándió, darabolt (50 g)
  • friss zsálya (ízlés szerint)
  • friss kakukkfű (ízlés szerint)
  • friss rozmaring (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. Kapcsoljuk be előre a sütőt 200 °C-ra.
  2. Vágjuk ketté hosszában a tököt, és kaparjuk ki belőle a magokat.
  3. Kenjük meg a félbevágott tököt az olívaolaj felével. Tegyük vágott felével lefelé sütőpapírral bélelt sütőtálcára, és süssük a középső sínen kb. 40 percig.
  4. Közben hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát. Vágjuk csíkokra a hagymát, és aprítsuk fel a fokhagymát.
  5. Vágjuk vékony csíkokra a fodros kelt. Vágjuk négyfelé az almát, vegyük ki a magházát, majd kockázzuk fel a gyümölcsöt.
  6. Hevítsük fel a maradék olívaolajat egy serpenyőben, és pároljuk rajta 1 percig közepes lángon a hagymát és a fokhagymát.
  7. Adjuk hozzá a felkockázott almát és a kelt. Pároljuk kb. 4 percig, majd sózzuk, borsozzuk. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
  8. Vegyük ki a tököt a sütőből, és kanalazzuk ki a középső részéből a húst. Közben ne kapcsoljuk ki a sütőt.
  9. Töltsük meg a tököt az almás-keles keverékkel. Szórjuk rá a felaprított pekándiót, és süssük további 4 percig.
  10. Tépkedjük le a zsálya, a kakukkfű és a rozmaring leveleit.
  11. Díszítsük a tököt a fűszernövényekkel.
  12. Váljék egészségedre!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések