Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Sütőtökleves


Ez a recept pillanatok alatt elkészíthető! Mivel a sütőtök héja ehető, csak a magjait kell kivenned. 

Ezután dobj mindent egy fazékba, pürésíts, és kész is! Ki mondta, hogy a finom ételeket nehéz elkészíteni?

Hozzávalók:

(2 adag)

  • Hokkaido tök (230 g)
  • burgonya (65 g)
  • ½ hagyma (40 g)
  • friss gyömbér (20 g)
  • repceolaj (1 teáskanál, 7 ml)
  • zöldségleves (200 ml)
  • kókusztej (125 ml)
  • 1 alma (140 g)
  • só és bors (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. Távolítsuk el a magot a sütőtökből, a húsát pedig kockázzuk fel.
  2. Hámozzuk meg és vágjuk kis darabokra a burgonyát, a hagymát és a gyömbért.
  3. Pároljuk meg kis ideig a hagymát a repceolajon.
  4. Adjuk hozzá a többi zöldséget, süssük őket 3 percig.
  5. Öntsük fel a zöldséglevessel és a kókusztejjel, de 2 evőkanál kókusztejet tegyük félre a későbbiekre.
  6. Hagyjuk közepes lángon főni 10 percig.
  7. Közben vegyük ki az alma magházát, és vágjuk kis darabokra a húsát. A 10 perces főzési idő letelte után tegyük a fazékba az almát.
  8. Főzzük további 10 percig a levest. Ezután pürésítsük egy botmixerrel.
  9. Sózzuk, borsozzuk, majd csorgassunk mindkét tál levesre egy evőkanál kókusztejet.
  10. Váljék egészségedre!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések