Turbózd fel szervezetedet ezzel a tárkonyos csirkeragulevessel!
A tárkonyos csirkeragulevesből mindenki örömmel kér még. Kell ennél jobb kritika? A fűszerezést és a zöldségeket persze ízlésed szerint variálhatod. Ha szereted a savanykásabb ízeket, tehetsz a levesbe citromot, jól illik a tárkonyhoz.
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 5 sárgarépa
- 4 krumpli
- 3 dl tejszín
- 2 fehérrépa
- 2 leveskocka
- 2 bögre borsó
- 1 vöröshagyma
- 1 kisebb karalábé
- fél zeller
- só
- bors
- tárkony
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
Egy közepes fej hagymát vágj apróra, és kevés olajon kezdd pirítani. Add hozzá az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig párold. Közben többször kevergesd meg. Engedd fel kevés vízzel, morzsold bele a leveskockát, és főzd félpuhára körülbelül 20 perc alatt. Rakd hozzá az előre felkockázott sárgarépát, fehérrépát, karalábét, és öntsd fel körülbelül két liter vízzel.
Főzd közepes lángon. Ha a zöldségek is félig puhák, add hozzá a kockára vágott krumplit és a borsót. Kicsit később fűszerezd tárkonnyal, ízlés szerint sózd, borsozd. Ha minden puha, a tejszínt keverd össze kevés levessel, majd öntsd a fazékba. Forrald össze, és ízesítsd citrommal.

0 Megjegyzések