Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Menzás gyümölcsleves


A menzás ételekhez mindenkinek van valamilyen érzelmi viszonya. 

Még azoknak is, akik –  ahogy nálunk mondták –  hazajárósak voltak, és csak néha kóstoltak bele a kondérokban érkező finomságokba.

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 2 nagy alma
  • 3-4 szem friss szilva
  • 2 közepes sárgabarack (friss)
  • maréknyi meggy és cseresznye (friss vagy fagyasztott)
  • egy csomag vaníliás pudingpor (40 g)
  • 1 liter víz
  • 5 dl tej
  • 4-5 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • fél citrom leve és reszelt héja

Elkészítés: 

Az almát felkockázzuk, szilvát kimagozzuk és negyedeljük, barackot vágjuk cikkekre. A meggyet és cseresznyét, ha fagyasztott, előtte picit kiengedjük, ha friss, magozzuk.
Az almát, szilvát, meggyet, cseresznyét és a barackot a fűszerekkel tegyük fel főni a vízben.
Forraljuk fel, majd főzzük kb. 10 percig, míg minden gyümölcs picit megpuhul.
Egy tálkában keverjük csomómentesre a pudingport a hideg tejjel.
A keveréket folyamatos kavargatás mellett öntsük a gyümölcsös alaphoz. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel lehet lazítani. A végén mehet bele fél citrom leve vagy héja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések