A menzás ételekhez mindenkinek van valamilyen érzelmi viszonya.
Még azoknak is, akik – ahogy nálunk mondták – hazajárósak voltak, és csak néha kóstoltak bele a kondérokban érkező finomságokba.
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 2 nagy alma
- 3-4 szem friss szilva
- 2 közepes sárgabarack (friss)
- maréknyi meggy és cseresznye (friss vagy fagyasztott)
- egy csomag vaníliás pudingpor (40 g)
- 1 liter víz
- 5 dl tej
- 4-5 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 1 teáskanál fahéj
- 3-4 szem szegfűszeg
- 1 csipet só
- fél citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
Az almát felkockázzuk, szilvát kimagozzuk és negyedeljük, barackot
vágjuk cikkekre. A meggyet és cseresznyét, ha fagyasztott, előtte picit
kiengedjük, ha friss, magozzuk.
Az almát, szilvát, meggyet, cseresznyét és a barackot a fűszerekkel tegyük fel főni a vízben.
Forraljuk fel, majd főzzük kb. 10 percig, míg minden gyümölcs picit megpuhul.
Egy tálkában keverjük csomómentesre a pudingport a hideg tejjel.
A keveréket folyamatos kavargatás mellett öntsük a gyümölcsös
alaphoz. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel lehet lazítani. A végén mehet
bele fél citrom leve vagy héja.

0 Megjegyzések