Ha valami frissítő, könnyű finomságra vágysz, ezt a dinnyés gazpachót készítsd el!
A görögdinnyés gazpachóban a sós és az édes ízek tökéletes egyensúlyban vannak egymással. A gyümölcsnek és a zöldségeknek is nagyon magas a víztartalmuk, kalória viszont alig van bennük. Külön-külön is frissítően hatnak, hát még együtt! Ez a gyors finomság a maradék görögdinnye felhasználására is tökéletes. Az elkészítése csak 10 percet vesz igénybe, és akár két nappal előre is összedobhatod.
Hozzávalók
- 70 dkg felkockázott dinnye
- 2 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 0.5 db lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál olívaolaj
- 2 teáskanál lime
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- menta
Elkészítés:
A zöldségeket
alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A dinnyét kockázd fel, az uborkát, a
paradicsomot és a hagymát darabold fel. Tedd a zöldségeket és a dinnyét
turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és pürésítsd egy percig. Ekkor
ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, mentával, lime-mal, öntsd hozzá
az olajat, és keverd addig, amíg el nem éri a kívánt állagot.
Kóstold meg, és szükség esetén dobj még hozzá fűszert. Tedd zárható
edénybe, és rakd a hűtőszekrénybe. Pihentesd legalább négy órán át, amíg
teljesen kihűl, az ízek pedig összeérnek. Tálald hidegen, a tetejére
tehetsz zöldséget, gyümölcsöt.
A görögdinnye salátának is tökéletes alapja lehet. Citromos öntettel, behűtve kiváló frissítő.

0 Megjegyzések