Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Hagyományos lebbencsleves


Egyszerű és megfizethető étel, ami tökéletes választás a hidegebb téli és őszi napokra.
 

 A lebbencsleves lényege a nagy, épphogy összetördelt tészta, ami miatt főfogásnak is beillik.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg lebbencstészta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • petrezselyemzöldje
  • pirospaprika

Elkészítés menete:

A szalonnát vágd apró kockákra, egy lábosban süsd zsírjára, majd egy tálra kivéve csepegtesd le. A visszamaradt zsírban fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát, és szintén ebben a zsírban pirítsd rózsaszínre a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések