Egyszerű és megfizethető étel, ami tökéletes választás a hidegebb téli és őszi napokra.
A lebbencsleves lényege a nagy, épphogy összetördelt tészta, ami miatt főfogásnak is beillik.
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg lebbencstészta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 darab paprika
- 1 darab paradicsom
- 1 dl tejföl
- petrezselyemzöldje
- pirospaprika
- só
Elkészítés menete:
A szalonnát vágd apró kockákra, egy lábosban süsd zsírjára, majd egy tálra kivéve csepegtesd le. A visszamaradt zsírban fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát, és szintén ebben a zsírban pirítsd rózsaszínre a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát.

0 Megjegyzések