A joghurtos céklaleves különleges színével és ízével mindenkit elvarázsol, próbáld ki te is!
Gyorsan elkészül, gyönyörű és még egészséges is ez a céklaleves, amely mellé kínálhatsz krutont, vagy megszórhatod pirított magvakkal. Ez a leves tökéletes választás hétköznapokra, de ünnepnapra is elkészítheted, ha picit különlegesebben kínálod: például csinos kis üvegtálban zöldfűszerekkel és kecskesajttal vagy feta sajttal megkoronázva.
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 60 dkg cékla
- olaj kevés
- víz szükség szerint
- só és bors ízlés szerint
- fél teáskanál római kömény
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 2 dl görög joghurt
Elkészítés:
A megtisztított hagymát vágjuk finomra.
A céklát is tisztítsuk meg, és daraboljuk egyforma méretű kockákra.
Vegyünk elő egy magas falú lábast, hevítsünk benne olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá az előkészített céklát, keverjük át, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
A levest fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel, fokhagymával, és főzzük puhára a céklát, majd pürésítsük simára botmixerrel.
A simára turmixolt leveshez keverjük hozzá a joghurtot, és főzzük rottyanásig.

0 Megjegyzések