Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Fűszeres, banános sütemény: lágy mascarponekrém borítja


A jól ismert banánkenyér helyett próbáld ki ezt a fűszeres, mascarponekrémes változatot, mindenki imádni fogja! 


Ez a fűszeres banános sütemény nagyban hajaz a már jól ismert banánkenyérre, azonban a mascarponekrémmel és a fűszerekkel egy új köntöst kap.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 3 db banán
  • 14 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 18 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tk. fahéj
  • fél tk. őrölt gyömbér

Krém:

  • 30 dkg mascarpone
  • 10 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor

Elkészítés:

A banánokat hámozzuk meg, és egy villa segítségével nyomkodjuk össze pürés állagúra.

Helyezzük egy keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, tojást, olajat, majd keverjük simára a liszttel és a sütőporral együtt. Ízesítsük fahéjjal és őrölt gyömbérrel. 

Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt kenyérformába, ezután süssük puhára 160 fokon előmelegített sütőben 35-40 perc alatt. 

Ameddig a sütemény sül, készítsük el a krémet. A puha margarinnal dolgozzuk krémesre a mascarponét és a porcukrot, ügyeljünk rá, hogy ne maradjon darabos. 

Az aranybarna süteményt vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Helyezzük egy tálcára, végül kenjük meg a mascarponekrémmel. Helyezzük hűtőszekrénybe 5-10 percre, hogy a krém megdermedjen, utána szeleteljük vastagabb szeletekre. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések