A brokkoli igazi szuperzöldség, tele van jótékony vitaminokkal és tápanyagokkal, ezért ajánlott minél gyakrabban fogyasztani.
Tudtad, hogy egy adag brokkoli C-vitamin tartalma megegyezik egy narancséval? Emellett fedezi a napi K-vitamin-szükségletünket, és A-vitaminban is gazdag. A hűvös őszi és téli időszakban ezért nagyon fontos a fogyasztása, hiszen kulcsfontosságú az immunrendszerünk megerősítésében.
Hozzávalók
- 50 dkg brokkoli
- 100 g cukormentes vörös áfonya
- 1 db lila hagyma
- 5 dkg cheddar sajt vagy sörélesztőpehely
- 1 ek. citromlé
- 1 ek. olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit alaposan mossuk meg és szedjük rózsákra, majd daraboljuk fel. A lila hagymát kockázzuk fel, és keverjük a brokkolihoz. A vörös áfonyából válasszunk olyat, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ezt keverjük a zöldségekhez.
Szórjuk hozzá a reszelt cheddar sajtot vagy a sörélesztőpelyhet. Utóbbi amellett, hogy kiváló sajthelyettesítő, szintén hozzájárul az immunrendszerünk erősítéséhez, és természetes probiotikum.
Az olívaolajat és a citromlevet alaposan keverjük össze a sóval és a borssal, majd locsoljuk a salátára. Alaposan keverjük össze, és hűtőben hagyjuk állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

0 Megjegyzések