Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Citrusos kevert tésztás süti: joghurttól lesz lágy a tésztája


Ennek a csodás kevert sütinek az édes és lédús mandarin és narancs adja meg a karakterét, amelybe a citrusok húsa, leve és reszelt héja is belesül. 


Egy illatos, puha és omlós tésztájú citrusos gyümölcstortának bizony nehéz ellenállni. De igazából nem is kell, hiszen pofonegyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

A tortához:

  • 3 db tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 27 dkg finomliszt
  • 2,5 tk. sütőpor
  • 8,5 dkg vaj
  • 8,5 dkg görög joghurt
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 2 db biomandarin
  • 2 db bionarancs

A mázhoz:

  • fél dl narancslé
  • 5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát.

Egy nagy tálban verjük habosra a cukrot és a tojásokat, majd szitáljuk rá a lisztet a sütőporral együtt. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig, míg a tészta homogén nem lesz, végül keverjük bele a joghurtot és a vaníliakivonatot is.

A mandarinokat és narancsokat pucoljuk meg - az egyik narancs héját előtte reszeljük le -, szedjük le róluk a fehér hártyát, és ha szükséges, magozzuk ki. Vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük az aprítógépbe és pürésítsük finomra. Ezt a citruspürét, illetve a lereszelt narancs héját is keverjük a tésztába, majd öntsük az egészet a formába, és süssük kb. 50-60 percig, amíg a tű vagy a fogpiszkáló tisztán jön ki a tésztából.

Hagyjuk 15 percet hűlni a sütőformában, majd vegyük le a kapcsos formát, és hagyjuk tovább hűlni.

Közben készítsük el a mázat: egy kisebb lábasban lassú tűzön főzzük a narancslevet és a cukrot kb. 3 percig, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezt kenjük a kihűlt süteményre, majd tegyük hűtőbe, hogy szépen megdermedjen.

Tálalhatjuk tejszínhabbal, vaníliasodóval, de magában is tökéletes.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések