Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Laktató görögsaláta csicseriborsóval dúsítva: tápláló vacsora is lehet


A csicseriborsóval készült görögsaláta pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom! 


A görögsaláta mediterrán hangulatú étel, amit csak szeretni lehet. Azonban a hagyományos receptet érdemes újragondolni, pluszalapanyagokkal feldobni. Mi most csicseriborsóval gazdagítva ajánljuk.

Hozzávalók  

Saláta:

  • 2 darab lila hagyma
  • 1 darab uborka
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 40 dkg csicseriborsó
  • 20 dkg feta sajt
  • 12 darab olajbogyó

Öntet:

  • 5 ek. olívaolaj
  • 1 ek. citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 ek. méz
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 tk. oregánó
  • 1 ek. fehérborecet

Elkészítés:

A zöldségeket (lila hagyma, uborka, paradicsom, kaliforniai paprika) mossuk meg, és vágjuk fel tetszés szerint.

A csicseriborsót szűrjük le, és mossuk át.

A feta sajtot kockázzuk fel.

Az előkészített zöldségeket, csicseriborsót, feta sajtot és az olajbogyót tegyük salátástálba.

Az öntet hozzávalóit (olívaolaj, citromlé, fokhagyma, méz, só, bors, oregánó, fehérborecet) keverjük össze, majd adjuk a salátástál tartalmához.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések