Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Tejfölös-fokhagymás bundában sült csirkemell: belül omlós, kívül ropogós


Süss csirkemellet ropogós, tejfölös, fokhagymás bundában! 

A rántott csirkemell nem véletlenül generációk kedvenc fogása. Ez az az ebéd, amit a gyerekek is bármikor megesznek, és ha vendégeket vársz, biztos sikert aratsz vele. Miért ne készítenéd el egy kicsit más módon?

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • só ízlés szerint
  • 4 darab tojás
  • 5 dl tejföl
  • 6 ek. liszt
  • 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 tk. fekete bors
  • 1 bögre liszt (a forgatáshoz)

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel tetszés szerint, kicsit klopfoljuk ki, sózzuk le, és tegyük félre 30 percre.

A tojásokat üssük tálba, és keverjük simára a tejföllel, liszttel, fokhagymával és a borssal.

Az előkészített hússzeleteket először forgassuk meg a lisztben, majd a tejfölös bundában, utána bő, forró olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések