Süss csirkemellet ropogós, tejfölös, fokhagymás bundában!
A rántott csirkemell nem véletlenül generációk kedvenc fogása. Ez az az ebéd, amit a gyerekek is bármikor megesznek, és ha vendégeket vársz, biztos sikert aratsz vele. Miért ne készítenéd el egy kicsit más módon?
Hozzávalók
- 1 kg csirkemellfilé
- só ízlés szerint
- 4 darab tojás
- 5 dl tejföl
- 6 ek. liszt
- 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 tk. fekete bors
- 1 bögre liszt (a forgatáshoz)
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel tetszés szerint, kicsit klopfoljuk ki, sózzuk le, és tegyük félre 30 percre.
A tojásokat üssük tálba, és keverjük simára a tejföllel, liszttel, fokhagymával és a borssal.
Az előkészített hússzeleteket először forgassuk meg a lisztben, majd a tejfölös bundában, utána bő, forró olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalán.

0 Megjegyzések