Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Ropogós rántott karfiol tojásmentes panírban: így nem jön le róla a bunda


Tojásmentes panírba is forgathatod a rántott karfiolt. 

A ropogós rántott karfiol akár tojásmentes bundában is készíthető. A panírt most tej fogja össze, amely lehet hagyományos és növényi tej is, ha fontos, hogy vegán legyen a végeredmény. Még ropogósabb lesz, ha a liszt egy részét kukoricalisztre cseréled.

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 fej karfiol
  • 1 dl (növényi) tej
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál füstölt paprika
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • késhegynyi bors
  • 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Bő, forró sós vízben nagyjából negyed óra alatt főzd őket félpuhára, majd szűrd le, és tedd félre hűlni a darabokat.

A kétféle lisztet keverd el a füstölt paprikával, a fokhagymaporral, kevés sóval és borssal, és öntsd fel a tejjel. Sűrű tésztát fogsz kapni. A karfiolt mártsd meg a tésztában, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban minden oldalukat süsd aranyszínűre és ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések