Tojásmentes panírba is forgathatod a rántott karfiolt.
A ropogós rántott karfiol akár tojásmentes bundában is készíthető. A panírt most tej fogja össze, amely lehet hagyományos és növényi tej is, ha fontos, hogy vegán legyen a végeredmény. Még ropogósabb lesz, ha a liszt egy részét kukoricalisztre cseréled.
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 1 fej karfiol
- 1 dl (növényi) tej
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál füstölt paprika
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- késhegynyi bors
- 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Bő, forró sós vízben nagyjából negyed óra alatt főzd őket félpuhára, majd szűrd le, és tedd félre hűlni a darabokat.
A kétféle lisztet keverd el a füstölt paprikával, a fokhagymaporral, kevés sóval és borssal, és öntsd fel a tejjel. Sűrű tésztát fogsz kapni. A karfiolt mártsd meg a tésztában, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban minden oldalukat süsd aranyszínűre és ropogósra.

0 Megjegyzések