A héjában sült krumpli az egyik legegyszerűbb, mégis leglaktatóbb fogás, hát még akkor, ha meg is töltjük!
Ebben a változatban a krémesre sült fokhagyma, a fűszeres vaj, a ropogós bacon és a sok cheddar sajt gondoskodnak arról, hogy a végeredmény ne csak kiadós, hanem igazán különleges is legyen. Egy kis tejföl és friss snidling koronázza meg!
Hozzávalók
- 6 db krumpli
- 1 fej fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 10 dkg cheddar sajt
- 1 csokor snidling
- 20 dkg bacon
- 5 dkg vaj
- 5 ek. olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 tk. kakukkfű
- 17,5 dkg tejföl
Elkészítés:
A burgonyát alaposan mossuk meg, dörzsöljük át, majd szurkáljuk meg villával, fűszerezzük nagy szemű sóval, locsoljuk meg olívaolajjal.
A fokhagymafej tetejét vágjuk le, hogy látszódjanak a gerezdek, majd sózzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, helyezzünk mellé két szál rozmaringot. Csomagoljuk be alufóliába, és süssük a krumplival együtt 160 fokon 30-35 perc alatt puhára.
A bacont szeleteljük kockákra, majd serpenyőben süssük ropogósra.
Egy tálban keverjük ki a vajkrémet. Ehhez dolgozzuk össze a puha vajat a kakukkfűvel és a fokhagyma sült belsejével.
Ha megsült a burgonya, vegyük ki a sütőből, vágjuk félbe és villával nyomkodjuk össze kissé a belsejét. Kenjük rá a fűszervajat, dobjuk rá a sült bacont, végül szórjuk meg reszelt cheddar sajttal, és süssük addig, amíg a sajt aranybarna nem lesz. (Körülbelül 10 perc.)
Amikor kivettük a sütőből, kanalazzunk tejfölt a tetejére, ezután szórjuk meg apró darabokra vágott snidlinggel.

0 Megjegyzések