Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Héjában sült, töltött krumpli: szaftos bacon és sajt pirul a tetején


A héjában sült krumpli az egyik legegyszerűbb, mégis leglaktatóbb fogás, hát még akkor, ha meg is töltjük! 


Ebben a változatban a krémesre sült fokhagyma, a fűszeres vaj, a ropogós bacon és a sok cheddar sajt gondoskodnak arról, hogy a végeredmény ne csak kiadós, hanem igazán különleges is legyen. Egy kis tejföl és friss snidling koronázza meg!

Hozzávalók

  • 6 db krumpli
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 1 csokor snidling
  • 20 dkg bacon
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 tk. kakukkfű
  • 17,5 dkg tejföl

Elkészítés:

A burgonyát alaposan mossuk meg, dörzsöljük át, majd szurkáljuk meg villával, fűszerezzük nagy szemű sóval, locsoljuk meg olívaolajjal.

A fokhagymafej tetejét vágjuk le, hogy látszódjanak a gerezdek, majd sózzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, helyezzünk mellé két szál rozmaringot. Csomagoljuk be alufóliába, és süssük a krumplival együtt 160 fokon 30-35 perc alatt puhára.

A bacont szeleteljük kockákra, majd serpenyőben süssük ropogósra. 

Egy tálban keverjük ki a vajkrémet. Ehhez dolgozzuk össze a puha vajat a kakukkfűvel és a fokhagyma sült belsejével. 

Ha megsült a burgonya, vegyük ki a sütőből, vágjuk félbe és villával nyomkodjuk össze kissé a belsejét. Kenjük rá a fűszervajat, dobjuk rá a sült bacont, végül szórjuk meg reszelt cheddar sajttal, és süssük addig, amíg a sajt aranybarna nem lesz. (Körülbelül 10 perc.)

Amikor kivettük a sütőből, kanalazzunk tejfölt a tetejére, ezután szórjuk meg apró darabokra vágott snidlinggel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések