Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

A család kedvence lesz: mustáros, szaftos csirkegolyó


A szaftos csirkehúsgolyó zöldfűszerekkel és kevés dijoni mustárral készül, utóbbi nagyon jól kiemeli az ízeket. 


A húsgombóc egyszerű, otthonos étel, amely mégis rengeteg arcát mutatja, főzve, sütve, mártásban is kipróbálhatod. Most zöldfűszerekkel dúsítva ajánljuk, így mediterrán hangulatot kap: mellé kínálhatsz paradicsommártást tésztával, vagy salátával is fogyaszthatod.

Hozzávalók

  • 1 csokor petrezselyem
  • 8 levél bazsalikom
  • 1 csokor snidling
  • 70 dkg darált csirkehús
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 tk. vöröshagymakrém
  • 1 tk. fokhagymakrém
  • 1 darab tojás
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 1 tk. dijoni mustár
  • olaj a sütéshez szükség szerint

Elkészítés:

A megtisztított petrezselymet, bazsalikomot és a snidlinget vágjuk finomra.

Egy tálban keverjük össze a darált húst, a sót, borsot, hagymakrémet, fokhagymakrémet, tojást, zsemlemorzsát, mustárt, petrezselymet, bazsalikomot és a snidlinget.

Az alaposan összedolgozott masszát fedjük le, majd tegyük hűtőbe 30 percre, hogy az ízek összeérjenek. (A massza akár egy éjszakát is állhat így a hűtőben.)

A masszából formázzunk tetszés szerinti gombócokat.

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd a húsgolyókat süssük szép aranybarnára minden oldalukon (a sütési idő függ a gombócok méretétől, körülbelül 8-12 perc alatt megsülnek, de ha méretesebbek, akkor 10 perccel több időt is igényelhetnek).

A gombócok mellé kínáljunk tetszőleges köretet vagy mártogatóst.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések