Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Sűrű, szaftos, húsos lencseleves: melengető fogás az asztalon


Az októberi napok lehűlésével egyre jobban esik egy tál forró, sűrű leves, ami a testnek és a léleknek is jólesik: ez a lencseleves pont ilyen! 


Kiadós és nagyon finom ez a sűrű lencseleves, amelybe, ha szeretnéd, bátran tehetsz több sárgarépát, fehérrépát, zellert, sőt, még krumplival is kiadósabbá teheted. A magyaros leves ízesítését is érdemes saját szájíz szerint alakítani, a főzési idő végén keverj hozzá egy teáskanál dijoni mustárt, vagy kevés citromlével dobd fel, ezektől kap egy kellemes savanykás aromát.

Hozzávalók

  • 40 dkg lencse
  • 2 fej hagyma
  • 1 szál zeller
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
  • 1 ek. zsír
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 tk. majoránna
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • víz szükség szerint

Elkészítés:

A lencsét egy éjszakára áztassuk annyi hideg vízbe, amennyi ellepi, majd másnap folyó víz alatt mossuk át.

A zöldségeket (hagyma, zeller, sárgarépa, fehérrépa) tisztítsuk meg, majd a hagymát vágjuk finomra, a többi zöldséget daraboljuk tetszés szerint.

A húst is tisztítsuk meg, és vágjuk fel tetszés szerint.

Vegyünk elő egy magas falú edényt, és a hagymát a zsíron dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a húst, és pirítsuk 15-20 percig, közben keverjük hozzá a fűszerpaprikát, sót, borst, majoránnát, babérlevelet és a zúzott fokhagymát. A húshoz forgassuk hozzá az előkészített zöldségeket és a lencsét, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

A levest közepes láng felett, félig lefedve főzzük addig, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések