Ha szereted a zöldbabot, akkor azért, ha nem akkor azért, mert most meg fogod szeretni. Roppanós zöldbabcsokor baconbe göngyölve. Elkészíteni sem egy ördöngösség, viszont biztos a siker.
Mostanában terem a zöldbab, de ne izgulj, akkor sincs semmi baj, ha nem vagy egy fekete öves piacra járó, mert fagyasztottból is nyugodtan el lehet készíteni ezt az ételt. Lényeg, hogy ne daraboltat válassz, hanem olyat, amiben egyben vannak a szép, hosszú hüvelyek.
Hozzávalók
- 1 csomag szeletelt bacon
- 3 közepes db burgonya
- 50 szál 12-15 cm hosszú zöldbab
- 1 db tojás
- 3 ek. tejföl
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- kevés reszelt sajt
- kevés vaj
Elkészítés:
8-10 zöldbabot baconcsíkba tekerek. (Érdemes kipróbálni a méteres babot!)
Az edényt kibélelem vékonyra szelt burgonyával, alatta kevés zsiradékkal, sóval.
1 tojást elkeverek 3 ek. tejföllel, só, bors, reszelt sajt kerül még bele, majd leöntöm vele az edénybe rakott zöldbabtekercseket.
A tetejére még egy kevés vajat teszek. Lehet sütőben is sütni, vagy tűzhely tetején lassan párolni.
Kiadós, ízletes fogás, érdemes kipróbálni!
0 Megjegyzések