Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Serpenyős csirkés cukkini


A serpenyős csirke kiadós, színes fogás, melyben a hús cukkinivel, kaliforniai paprikával és háromféle hagymával pirul készre. 


Van olyan nap, amikor valami gyors, egyszerű, mégis különleges ételre vágyunk. Ez a serpenyős csirke pont ilyen, minden egy serpenyőben pirul, így időt és mosogatást is spórolunk.

Hozzávalók

    70 dkg csirkemell
    só és bors ízlés szerint
    2 gerezd fokhagyma (reszelve)
    1 tk. oregánó
    1 tk. fűszerpaprika
    1 tk. Cayenne-bors
    10 dkg füstölt szalonna
    1 csokor újhagyma
    1 fej vöröshagyma
    1 fej lila hagyma
    1 darab cukkini
    1 darab kaliforniai paprika (zöld)
    1 darab kaliforniai paprika (piros)
    1 darab kaliforniai paprika (sárga) 

Elkészítés:

A húst tisztítsuk meg, és tetszés szerint csíkozzuk vagy kockázzuk fel, majd forgassuk egybe a sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval, fűszerpaprikával és Cayenne-borssal.

A szalonnát kockázzuk apróra.

A zöldségeket (újhagyma, vöröshagyma, lila hagyma, cukkini, kaliforniai paprikák,) is tisztítsuk meg, és tetszés szerint vágjuk fel.

Az előkészített szalonnát a saját zsírján, magas falú serpenyőben pirítsuk le, majd szedjük tányérra, és tegyük félre. Az edényben maradt zsírhoz adjunk kevés olajat, majd dobjuk rá a vöröshagymát, és pirítsuk 3-4 percig. Ezután keverjük hozzá a húst, és süssük fehéredésig, közben kevergessük (10-15 perc), majd adjuk hozzá a többi zöldséget, és pirítsuk készre az ételt. (Akkor van kész, ha a hús vajpuha, a zöldségek enyhén roppanósak maradnak.)

Az elkészült étel mellé kínáljunk rizst vagy bagetett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések