A serpenyős csirke kiadós, színes fogás, melyben a hús cukkinivel, kaliforniai paprikával és háromféle hagymával pirul készre.
Van olyan nap, amikor valami gyors, egyszerű, mégis különleges ételre vágyunk. Ez a serpenyős csirke pont ilyen, minden egy serpenyőben pirul, így időt és mosogatást is spórolunk.
Hozzávalók
70 dkg csirkemell
só és bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (reszelve)
1 tk. oregánó
1 tk. fűszerpaprika
1 tk. Cayenne-bors
10 dkg füstölt szalonna
1 csokor újhagyma
1 fej vöröshagyma
1 fej lila hagyma
1 darab cukkini
1 darab kaliforniai paprika (zöld)
1 darab kaliforniai paprika (piros)
1 darab kaliforniai paprika (sárga)
Elkészítés:
A húst tisztítsuk meg, és tetszés szerint csíkozzuk vagy kockázzuk fel, majd forgassuk egybe a sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval, fűszerpaprikával és Cayenne-borssal.
A szalonnát kockázzuk apróra.
A zöldségeket (újhagyma, vöröshagyma, lila hagyma, cukkini, kaliforniai paprikák,) is tisztítsuk meg, és tetszés szerint vágjuk fel.
Az előkészített szalonnát a saját zsírján, magas falú serpenyőben pirítsuk le, majd szedjük tányérra, és tegyük félre. Az edényben maradt zsírhoz adjunk kevés olajat, majd dobjuk rá a vöröshagymát, és pirítsuk 3-4 percig. Ezután keverjük hozzá a húst, és süssük fehéredésig, közben kevergessük (10-15 perc), majd adjuk hozzá a többi zöldséget, és pirítsuk készre az ételt. (Akkor van kész, ha a hús vajpuha, a zöldségek enyhén roppanósak maradnak.)
Az elkészült étel mellé kínáljunk rizst vagy bagetett.
0 Megjegyzések