Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Klasszikus olasz lecsó


A hagyományos peperonata az olasz konyha egyik igazi gyöngyszeme, egy mediterrán lecsó, amely a lehető legtöbbet hozza ki a nyárutó kedvenc zöldségeiből.


A zöldségraguk mindig remek választásnak bizonyulnak, ha szeretjük a színeket és a gazdag, édes-savanykás ízeket. A peperonata egy rusztikus olasz klasszikus, amelyben a kaliforniai paprika, a hagyma és a paradicsom lassan főnek össze, míg teljesen meg nem puhulnak, és együtt egy olyan ragut nem alkotnak, ami nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem minden falatban a napfény ízét rejti.

Hozzávalók

    50 dkg kaliforniai paprika
    0,6 dl olívaolaj
    1 db vöröshagyma
    4 gerezd fokhagyma
    2,4 dl paradicsompüré
    1 tk. fehérborecet
    fél tk. kristálycukor
    fél tk. só
    fél tk. fekete bors 

Elkészítés:

A paprikákat mossuk meg, felezzük el, magozzuk ki, majd vágjuk kb. 6 mm széles csíkokra.

A hagymát tisztítsuk meg, és szeleteljük vékonyra. A fokhagymát pucoljuk meg, majd aprítsuk finomra.

Egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymákat és egy csipet sót, majd pároljuk kb. 5 percig, amíg teljesen megpuhul. Ezután keverjük bele a paprikacsíkokat, és gyakori kevergetés mellett főzzük további 10 percig.

Öntsük hozzá a paradicsompürét, majd sózzuk és borsozzuk meg a megadott mennyiség felével. Fedő alatt, időnként megkeverve főzzük kb. 30-40 percig, amíg a paprika megpuhul és az ízek összeérnek.

Ekkor vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a fehérborecetet és a cukrot, majd pároljuk további 10 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

Kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük tovább sóval és borssal.

Tálaljuk forrón, frissen vágott, ropogós kenyérrel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések