Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mekis almás pite házilag


Az almás pite az egyik legkedveltebb őszi finomság, de nem kell a fél napot a konyhában töltened, ha leveles tésztából készíted!


Ha szereted a mekis almás pitét, dobd össze házilag! Ez a recept nagyon gyorsan elkészül, kevés összetevő kell hozzá, és a sütőben 15 perc alatt aranybarnára sül.

Hozzávalók

A pitéhez:
    1 db leveles tészta
    2 db alma
    1 db citrom leve
    2 ek. barna cukor
    1 ek. fahéj
    1 csomag vaníliás pudingpor
    fél dl víz
    1 db tojás 

A tálaláshoz:
    2 ek. cukor
    1 tk. fahéj 

Elkészítés:

Az almákat mossuk meg, vágjuk kis kockákra.

Kezdjük el karamellizálni egy serpenyőben, lassú lángon: szórjuk rá a barna cukrot, adjuk hozzá a citrom levét és a fahéjat. Hagyjuk a tűzön addig, ameddig puha nem lesz. Közben párszor keverjük át.

Egy csomag vaníliás pudingport keverjünk csomómentesre 50 ml vízzel, majd adjuk hozzá a párolt almához. Ha kész a töltelék, hagyjuk teljesen kihűlni. 

Tekerjük ki a leveles tésztát, ezután vágjuk 8 egyenlő téglalapra. Négy téglalap között osszuk el a tölteléket, majd hajtsuk rá az üresen maradt levelestészta-lapokat, és egy villa segítségével nyomkodjuk össze a lapok széleit. A batyuk tetejét vágjuk be egy éles késsel 1-2 helyen.

Kenjük le a tészta tetejét a felvert tojással, majd süssük 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára.

Végül ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal elkevert cukorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések