Az almás pite az egyik legkedveltebb őszi finomság, de nem kell a fél napot a konyhában töltened, ha leveles tésztából készíted!
Ha szereted a mekis almás pitét, dobd össze házilag! Ez a recept nagyon gyorsan elkészül, kevés összetevő kell hozzá, és a sütőben 15 perc alatt aranybarnára sül.
Hozzávalók
A pitéhez:
1 db leveles tészta
2 db alma
1 db citrom leve
2 ek. barna cukor
1 ek. fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
fél dl víz
1 db tojás
A tálaláshoz:
2 ek. cukor
1 tk. fahéj
Elkészítés:
Az almákat mossuk meg, vágjuk kis kockákra.
Kezdjük el karamellizálni egy serpenyőben, lassú lángon: szórjuk rá a barna cukrot, adjuk hozzá a citrom levét és a fahéjat. Hagyjuk a tűzön addig, ameddig puha nem lesz. Közben párszor keverjük át.
Egy csomag vaníliás pudingport keverjünk csomómentesre 50 ml vízzel, majd adjuk hozzá a párolt almához. Ha kész a töltelék, hagyjuk teljesen kihűlni.
Tekerjük ki a leveles tésztát, ezután vágjuk 8 egyenlő téglalapra. Négy téglalap között osszuk el a tölteléket, majd hajtsuk rá az üresen maradt levelestészta-lapokat, és egy villa segítségével nyomkodjuk össze a lapok széleit. A batyuk tetejét vágjuk be egy éles késsel 1-2 helyen.
Kenjük le a tészta tetejét a felvert tojással, majd süssük 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára.
Végül ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal elkevert cukorral.
0 Megjegyzések